Общината все още не е разговаряла с Министерството на транспорта след

...
Общината все още не е разговаряла с Министерството на транспорта след
Коментари Харесай

Розалин Петков коментира казуса с летище Пловдив

Общината към момента не е разговаряла с Министерството на превоза след вчерашното уведомление, че министър Росен Желязков ще предложи на Министерски съвет да приключи процедурата за концесия на летище " Пловдив ". Това съобщи зам.-кметът по стопанска система Розалин Петков пред публицисти през днешния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg . " Към момента единствено сме изпратили нашето решение до министерството ", разясни той. 

Решението на министъра, обаче, на процедура разчиства пътя на Общината да ръководи аеропорта, каквито са и желанията на локалната администрация. Мотивите са, че процедурата следва да бъде съобразена и извършена в сходство с новия Закон за концесиите, с който се вкарват наредбите на Директива 2014/23/ЕС на Европейския парламент и на Съвета от 26 февруари 2014 година за възлагане на контракти за концесии. 

Настоящата процедура за възлагане на концесия на летище Пловдив е открита и извършена по разпоредбите на анулирания Закон за концесиите. Сред главните причини от министерството показват събитието, че сключването на концесионен контракт за период от 35 години, по отношение на който ще се ползват разпоредбите на анулиран закон, а не новите правила на Европейския съюз в региона на концесиите, не подсигурява резистентност и продължителност на концесията.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР